Cykler for syge børn

I begyndelsen af august vil Hjerteforeningen i Storstrøm samle ind til hjertesyge børn og deres familier. Pengene skal bruges til udflugter, så børnene kan få et pusterum fra hvide lægekitler, nåle og operationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Børnene har brug for et pusterum, derfor laver vi det her arrangement, siger Lillian Riber, områdeformand for Hjerteforeningens Børneklub i Storstrøm til TV2 Øst.

I øjeblikket arbejder hun på at få sponsorer og frivillige, der vil stille op og være med til at samle penge ind til de hjertesyge børn.

Indtil nu har blandt andre biskoppen for Lolland-Falsters stift, chefredaktøren for Lolland Falsters Folketidende meldt sig til på sammen hold. En andet hold består af spillere fra Nykøbing Falster Alliancen. De stiller hver med et hold på 3-4 personer, der skal cykle på motionscykler den 4. august i Nykøbing Falster.

Pengene til de hjertesyge børn kommer fra sponsorer, der betaler enten 50 kroner per kilometer, der bliver cyklet, eller blot et samlet støttebeløb.

Pengene skal bruges til udflugter for de hjertesyge børn og deres familier, da de har brug for at komme væk fra dagligdagen, der ofte er præget af sygdom.

- Når man har prøvet at aflevere sit barn på operationsbordet og gå fra det og ikke vide, om barnet overlever, så går det ud over hele familien, siger Lillian Riber fra Hjerteforeningen.

Hun håber, at mange vil melde sig til, så børn med hjertesygdomme kan komme på udflugter, hvor de kan møde andre i samme situation og få noget mere glæde ind i livet.

Man kan læse mere på www.hjertebarn.dk og under områder vælger man "Storstrøm", hvor man kan læse mere. Interesserede kan maile til Lillian Riber på storstrom@hjertebarn.dk