Cykelpoliti i Slagelse

6 betjente fra lokalpolitiet i Slagelse er steget ud af politibilen og sætter sig fremover i sadlen. Som det første sted i regionen har de indført cykelpoliti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hestekræfter og sirener er byttet ud med drikkedunk og ringeklokke. Lokalpolitiet i Slagelse har indført et cyklende politi.

- Det giver os noget mere frihed i vores arbejde. Vi kan komme rundt nogle steder, hvor de normale patruljebiler ikke kan komme frem, siger politiassistent Karsten Legaard, der er en af de cyklende betjente.

Som det første sted i regionen tog lokalpolitiet i Slagelse for en måned siden cyklerne i brug. 6 betjente skifter mellem at køre almindelig patruljevogn og mountainbike.

Politiet regner især med at kunne bruge cyklerne i uroplagede områder som Motalavej i Korsør og Nordbyen i Slagelse. I Nordbyen har cyklerne allerede været en fordel frem for bilerne.

- Der er mange knallerter, der kører rundt derude, og det kan godt være et problem en gang i mellem. Der kan vi godt følge med dem på de små stier, fordi der er chikaner, og de skal dreje. Vi har faktisk allerede fanget en på cyklerne, siger Michael Nilsson, der er politiassistent ved lokalpolitiet i Slagelse.