¨

Cykelløb skaber kø på Storebæltsbroen

Foto: TV ØST

6000 cyklister trampede lørdag hen over Storebælt, da de var med i Danmarks længste motionsløb fra Aarhus til København. De mange tohjulede giver lørdag aften stadig lange køer på motorvejen.

For en gangs skyld var det lørdag tilladt for cyklister at krydse Storebæltsbroen. Deltagerne i Danmarks længste motionscykelløb indtog det ene spor i østgående retning mellem klokken 13 og 17. Det har resulteret i en 17 kilometer lang bilkø på Fyn, der strækker sig fra Langeskov til Knudshoved.

- Det havde jeg ikke forventet. Det er jeg skuffet over, erkender Peter Thyssen, driftsleder på Storebælt, der giver cykelløbets arrangører en del af skylden.

- Trods klare aftaler kørte en bil med fotografer fra løbsledelsen i bilsporet og filmede rytterne ud af sidedøren. Den holdt trafikken voldsomt tilbage, beretter driftslederen.

Afspærringen på grund af cykelløbet har fået flere vrede bilister til at klage til både Storebælt og politiet, og Lars Barfoed (K) vil nu have en forklaring.

- Det er helt urimeligt med de store forsinkelser for tusindvis af bilister. Det må være sådan, at man kan færdes frit. Som jeg har forstået det, blev deltagerne i cykelløbet sidste år transporteret i busser over broen for at undgå gener, siger De Konservatives formand.

Han kalder transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i samråd for at forklare, hvorfor det er nødvendigt at genere tusindvis af bilister for et motionscykelløb over Storebæltsbroen.

- Og som jeg har forstået det, har Storebælt tilsyneladende ikke sendt advarslen ud på sms, der kunne advare bilisterne om, at de skal holde sig væk for at undgå kø, siger Lars Barfoed.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App