Corona-bonus kan være på vej til flere faggrupper

Højere løn til fysioterapeuter og ergoterapeuter, der arbejder med coronasyge patienter, bliver måske en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sygeplejerskerne får - og nu får SOSU-assistenterne også.

Som TV2 ØST kunne fortælle tidligere i dag, så sikrer en aftale med de faglige organisationer, at Social- og Sundhedsassistenter ansat på corona-afsnit i Region Sjælland nu får et månedligt løntillæg for deres indsats på afdelingerne.

Helt konkret, så betyder aftalen 3.000 mere i lønningsposerne om måneden.

Og det tillæg kan være på vej til flere ansatte. Det siger regionsdirektør Per Bennetsen fra Region Sjælland.

- Sygeplejerskerne og Sosu'erne yder en ekstraordinær indsats på de coronaafsnit, som vi jo desværre er nødt til at oprette i denne situatiuon. Aftalen sikrer ekstra fleksilibilitet og mulighed for at uddanne det personale, vi har brug for, så jeg er rigtig glad for aftalerne, siger han til TV2 ØST.

Flere forhandlinger

Per Bennetsen oplyser, at Region Sjælland forhandler videre med blandt andet fysio- og ergoterapeuterne om, at de tilslutter sig aftalen.

- Sygeplejerskerne er den største gruppe, SOSU'erne den næststørste og nu venter fysioterapeuterne og ergoterapeuterne, som vi også regner med tilslutter sig denne aftale. Vi har brug for, at der er nogen, der står i beredskab, som vi kan kalde på med kort varsel, og så vil vi gerne honorere dem, der gør en særlig indsats - og er ekstra fleksible, tager efteruddannelse. Det er derfor, at vi gerne vil lave disse aftaler med vores ansatte, siger Per Bennetsen.

Han siger, at Regionen godt ved, at rigtig mange lige nu gør en ekstra indsats, selvom tillægget kun gælder for de ansatte på corona-afsnittene.

- Jeg tror, at alle i Danmark yder en kæmpe indsats lige nu. Vi har bare sagt, at der er nogen, der her i Region Sjælland yder en særlig stor indsats lige nu i forhold til at pleje Covid19-patiernterne, hvor vi har brug for ekstra fleksibilitet, og brug for uddannelsesindsatsen. Men der er langt flere, som vi skylder tak, siger han.