Citrontærte og is

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

CITRON TÆRTE OG TIMIAN IS

Bund

1 æg

250 gr mel

70 gr sukker

125 gr smør

Fyld

4 æg

250 gr sukker

½ dl citronsaft

Revet skal fra ½ citron

½ tsk bagepulver

30 gr hvedemel

is

½ liter fløde

1 citron- øko

4 æggeblommer

125 gr sukker

lidt frisk timian

guf

4 æggehvider

150 gr. sukker

is

½ liter fløde kommes i en gryde og skallen af 1 økocitron rives i.

Hak frisk timian rigtig fint og tilføj det, sammen med sukkeret. Lad det koge langsomt op og rør nænsomt en smule op i æggeblommerne. Rør derefter æggeblommerne op i fløden.

Lad det køle lidt ned inden det kommer i ismaskinen

Del 4 æg blommer og hvider i hver deres skål

Tærtebund

Bland  smør, æg, mel, vanille og sukker til en dej. Ælt sammen med fingrene

Pres dejen ud i formene og bag dem gyldne i ovnen på 160 grader - ca. 20 min

Fyld

4 æg kommes op i sukkeret, hæld saften af en citron ned i og riv lidt mere citronskal op i. Tilsæt bagepulver  og mel og rør det godt sammen. Brug evt. røremaskine

Kom fyldet i de bagte bunde og bag tærterne igen, ca. 10 minutter ved 160 grader.  Pisk en skum af æggehvider og sukker. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt lidt skum ovenpå tærten i små dutter. Bag igen i ovnen til marengsen er gylden , ca. 10 min

karamel

Smelt 100 gr sukker på en stegepande og kom finthakket timian i. Lad det størkne på bagepapir og knus det i mindre stykker når det er helt stift

Server de lune tærter med is og knust karamel henover