Champions League træning gav sejren

Selv om der har været fuld fokus på finalerne i Champions League, så førte Anja Andersen sikkert sit hold til DM-guld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anja Andersen har ikke lagt skjul på, at det er Champions League, der er det altoverskyggende mål i denne sæson. Derfor skulle DM-finalerne mod Viborg bruges på målrettet træning til de to finalekampe mod russiske Lada. Og det viste sig at give pote, da taktikken rakte til, at DM-guldet kom i hus efter bare to DM-finaler.

- Vi har kun trænet Lada til de her kampe og ikke snakket om andet end Lada. Vi gjorde det samme inden semifinalerne mod Ikast, hvor det var Györ, der var fokus på, og det gav resultat, lød det fra en veltilfreds Anja Andersen, der forsøgte at overdøve en mindre skare af tilrejsende Slagelsefans, der råbte på deres idol, efter at guldet var blevet uddelt i Viborg Stadionhal.

Slagelse-træneren kunne ikke lade være med at være en smule stolt over sit hold, der har spillet sig gennem en hel sæson uden at sætte et eneste point til i ligaen.

- Vi har spillet 26 kampe som ubesejrede i den danske liga. Det tror jeg ikke sker igen, sagde Anja Andersen.  Mens de hang med hovederne i Viborg-lejren, så blev der sunget og drukket fadøl i Slagelse-lejren. Målvogter Cecilie Leganger havde det helt store smil fremme iført guldtrøje og guldparyk.

- Viborg er et super hold, og vi vidste, de kunne være skarpe i dag og kunne komme tilbage. Men jeg havde en god følelse, og vi havde styr på det. Jeg er rigtig glad, og det er meget fortjent, sagde den norske keeper, der også kunne glæde sig over at være blevet valgt til sæsonens bedste målvogter på All Star-holdet.

- Det betyder meget, men jeg ville også have det okay med ikke være valgt. Det vigtigste er, at man selv ved, hvor god man er, og hvilke kvaliteter man har, sagde Leganger.