¨

Center i Kalundborg skal hjælpe danske virksomheder

Foto: TV ØST

Resten af landet skal lære at gøre, som man gør i Kalundborg. Her hjælper virksomhederne hinanden til at spare penge.

Virksomheder i hele Danmark skal have hjælp fra et nyt, landsdækkende Nationalt Symbiosecenter, der får domicil i Kalundborg.
 
Det fortæller DR Sjælland-
 
- Nationalt Symbiosecenter skal være med til at sparke gang i væksten i hele Danmark, sagde formanden for Region Sjælland Jens Stenbæk, da regionsrådet i går bevilgede 12 millioner kroner til det nye center. I forvejen har staten også støttet centret.
 
Selvom navnet Nationalt Symbiosecenter lyder meget formelt, så er det jordnære projekter, centret går i gang med, fortæller regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Jeppe Jacobsen til DR Sjælland:
 
- Det handler om, at en virksomhed måske har et affaldsprodukt, der koster penge at køre på lossepladsen. En anden virksomhed kan måske bruge produktet og på den måde slippe for at købe nyt i dyre domme.
 
- I forvejen har bl.a. NOVO og Asnæsværket i mange år arbejdet med tankegangen om symbiose, udnyttet hinandens restprodukter.
 
- Vi er faktisk verdensberømte. Folk fra fjerne egne af kloden har været på besøg - nu vil vi udbrede tankegangen til hele Danmark, siger Jeppe Jacobsen til DR Sjælland.
 
- Det er jo fantastisk, hvis virksomhederne kan lære at spare i produktionen i stedet for at spare på lønninger og personale. Der ligger masser af vækst og arbejdspladser i tankegangen om symbiose, siger Jeppe Jacobsen.
 
Kontoret i Kalundborg får 10 medarbejdere, der skal i gang med at udbrede ideerne om symbiose til hele Danmark.
 
Det nye Nationale Symbiosecenter i Kalundborg skal bl.a. i gang med at tjekke 200 danske virksomheder for muligheder, de kan samarbejde om og bruge hinandens restprodukter, fortæller DR Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App