CELF får Nøglehulsmærkning

Det kan være sin sag at tilfredsstille både kunderne og de skrappe fødevaremyndigheder, men det er lykkedes for kantinen på CELF.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er let at finde syndere på hylderne i CELF’s kantine. Men nu får erhversskolens pizza og pølsehorn selskab af grønnere og mere fiberrige alternativer, og de har været med til at give erhvervsskolen en såkaldt "Nøglehulscerficering”. Skolen har tidligere erfaret, at det kan være svært både at leve op til kundernes krav og fødevaremyndigheders. Men denne gang har de bestået begge eksamener.

Skolen har selv ansøgt Fødevarestyrelsen om det grønne Nøglehulsmærke. For at opnå den ærede titel skal spisesteder have et tilbud på menuen, som indeholder en bestemt mængde fuldkorn og et minimum af fedt, sukker og salt. Mærkningen skal gøre det tydeligt for kunderne, hvilke spisesteder de skal vælge, hvis de vil finde et måltid, der lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger:

- Vi har nok haft en periode, hvor vi forsøgte at udbrede den sunde mad med lidt for løftede pegefingre. Det har vist sig at give bagslag, så derfor anbefaler vi nu spisestederne at lade den sunde mad være et tilbud, som man ikke er tvunget til at vælge, fortæller Fødevarestyrelsens udsendte konsulent, diætist Susanne Ross.

Har haft fiasko med sund med
Det er heller ikke første gang, kantinen på CELF forsøger sig med at tilbyde sund mad. I 2010 havde køkkenet en stor omlægning af menuen, hvor al usund mad blev fjernet fra hylderne. Men dét helsetrip blev for meget for skolens elever:

- Der var mange, der gik igen, så vi mistede en del omsætning, og det var absolut ikke en succes, siger Christine Ellekær, der er souchef i kantinen på CELF. 

Denne gang bliver de usunde varer på hylderne, og skolen håber på den måde at give flere lysten til det sunde valg, uden at skræmme nogen væk. Foreløbig var der rift om de gratis smagsprøver, som blev uddelt til skolens elever under Fødevarestyrelsens besøg. De elever TV2 ØST talte med, lod sig ikke skræmme af hverken grahamsmel eller gulerødder.
 
Her i regionen findes der 19 spisesteder, som er nøglehulscertificerede og tilbyder et sundt måltid mad. Se hele Fødevarestyrelsens oversigt her.

Du kan se indslaget med kantinen på CELF i Lev Livet her