Campingplads fyldt med kloge hoveder

Feddet Camping ved Præstø Fjord er i disse dage indtaget af en masse kloge hoveder. Flere end 100 af landets højst begavede børn får nemlig et tiltrængt afbræk fra en ofte svær hverdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Intelligenskvotienten blandt børnene på Feddet Camping er usædvanligt høj den næste uges tid. Foreningen Gifted Children holder nemlig den årlige sommerlejr i det naturskønne område ved Præstø Fjord. Her har flere end 100 af landets højst begavede børn mulighed for at mødes med ligesindede for at hygge, lege og høre foredrag.

- Der er rigtig mange med samme tankegang, som en selv. De forstår, hvad man mener, lyder det fra en af sommerlejrens deltagere, 13--årige Andreas Harlev fra Tappernøje.

For både børnene og deres forældre, som er med på sommerlejren, er det vigtigt med et positivt afbræk fra en ofte svær hverdag.

- Det er rigtig hårdt at have et barn, der kommer hjem fra skole, sætter sig ned og græder og siger: "Mor, hvorfor er jeg ikke som alle de andre," lyder det fra Margrethe Harlev, en af forældrene på lejren. Formanden for Gifted Children supplerer:

- Man kan nemt komme til at føle sig lidt ensom og mærkelig. Derfor er det rigtig vigtigt, at de kommer ned og møder ligesindede, så de får nogle fællesskaber og oplever, at de faktisk ikke er anderledes. De er ligesom en hel masse andre, understreger Anne Maaløe.

Programmet på sommerlejren byder blandt andet på karate, natløb, spilprogrammering og et foredrag om at udnytte sit særlige talent. Børnene er på Feddet Camping til på lørdag.