Byrådspolitiker: Vi vil ikke sænke prisen

Siden tirsdag har borgerne i Ørslev manglet mobilsignal. TDC har nemlig revet en mobilmast ned, fordi de mente, det var for dyrt at leje den jord, den stod på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er mange forskellige mobilkunder, der er blevet ramt af, at TDC pillede mobilmasten ned i Ørslev, som ligger mellem RIngsted og Haslev.

Masten blev nemlig også brugt af andre mobilselskaber end lige TDC.

- Jeg synes, det er uhæderligt af TDC, det, de har gang i her, siger bestyrelsesformanden for Ringsted Forsyning og byrådsmedlem, Svend-Erik Jakobsen (S).

Forsyning fordobler prisen

TDC har i 15 år lejet det stykke jord af Ringsted Forsyning, som masten stod på.

Men da lejekontrakten løb ud sidste år, kunne parterne ikke blive enige om prisen i en ny lejekontrakt, og derfor pillede TDC så mobilmasten ned i tirsdags. Siden har mobildækningen i byen været meget ustabil - og for nogle helt fraværende.

Læs også: En hel by har mistet mobilsignalet

I den gamle kontrakt fra 1997 lød prisen på 20.000 kr. om året. Med de årlige inflationsstigninger var prisen i 2013 løbet op på 26.400 kr.

I den nye kontrakt forlanger Ringsted Forsyning 53.000 kr. - altså over en fordobling af den nuværende pris.

- Vi er blevet stillet et ultimatum, det har været: take it or leave it, og vi kan simpelthen ikke få økonomien til at hænge sammen, hvis vi skal acceptere en fordobling af lejen, fortalte TDC's presserådgiver, Rasmus Avnskjold til TV2 ØST fredag.

Forsyning: Det er det, det koster

Men det argument holder ikke, mener Svend-Erik Jakobsen (S):

- Virkeligheden er, at de har haft en favorabel aftale i 15 år, siger han og fortsætter:

- Der er en prisliste for, hvad det koster at leje en plads til en mast på Ringsted Forsynings jord. Den liste, kender de godt, men den ønsker de ikke at betale, siger han.

Forsyning vil ikke sænke prisen

Ringsted Forsyning lejer også noget af deres grund ud andre steder i kommunen, og her betaler både TDC og andre teleselskaber- ifølge Svend-Erik Jakobsen - også omkring de 50.000 om året.

Han vil ikke være med til at lade sig true af TDC til at fortsætte på de gamle lejepriser, så borgerne i Ørslev hurtigt kan komme til at sms'e og ringe fra deres mobiltelefoner igen.

- For så er vi med til at presse priserne ned alle mulige andre vegne, og så får TDC en endnu større fortjeneste, og det vil jeg ikke være med til. De må betale, hvad det koster, ligesom andre selskaber gør, siger Ringsted Forsynings bestyrelsesformand.

<p>Byrådspolitiker og formand for Ringsted Forsyning, Svend-Erik Jakobsen holder fast i, at TDC bør betale 53.000 kroner om året for leje af forsyningens jord til en mobilmast.