Byrådet i Nakskov giver jobgaranti til politifolks ægtefæller

Problemet med at lokke politifolk til Nakskov får byrådet til at love jobgaranti til politifolkenes ægtefæller. De håber, at det vil gøre det mere attraktivt at arbejde i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgmesteren i Lolland Kommune, Stig Vestergaard, lover at finde job til alle ægtefæller af politifolk, som kommer til byen. Det sker, efter Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har meddelt, at beredskabet i Nakskov flyttes til Nykøbing. Det gør de, fordi det har været svært at lokke betjente til Nakskov.

- Vi kan tilbyde alle job indenfor det offentlige, og forhåbentlig også det private. Jeg er sikker på, at byen og erhvervslivet bakker op om det. Det er livsnødvendigt for os at have et godt politiberedskab her i nakskov, siger borgmesteren.

Initiativet bliver mødt med åbne arme hos politiet.

- Vi synes, det er overordentligt konstruktivt og glædeligt at se, at lolland kommune tager vores rekrutteringsudfordring så alvorligt, at man går ind og laver en sådan garanti for ægtefæller, siger Chefpolitiinspektør Lars Harvest, fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

Borgerne i Nakskov er dog mere i tvivl om det vil virke.

- Jeg er bange for at det ikke virker. Men jeg håber det. Jeg håber virkelig at det virker, siger Bent Petersen fra Nakskov.