Byggeriet ruster sig mod tyve

Der bliver stjålet for mange millioner kroner fra de danske byggepladser. Nu svarer byggebranchen igen. De hyrer private vagter til at passe på de dyre materialer og maskiner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste år siden fik entreprenør Jørgen Borggaard fra Stubbekøbing stjålet specialfremstillede døre og vinduer til bindingsværkshuse. Det kostede ham rigtig dyrt. Nu har han ansat et vagtfirma til patruljere, der hvor han opbevarer de dyre materialer.

- Det har betydet at de tyverier vi har været meget plagede af stort set er ophørt, fortæller entreprenør Jørgen Borggaard.

Det er der mange andre håndværkere og butikschefer der gør. SikkerhedsBranchen, der organiserer de private vagtværn i Danmark, anslår at området har en vækst på 15-20 procent.

- Vi kan se at der er flere og flere, der bruger de her services. Vi ser det både i de traditionelle vagtformer og i nichevagterne, som livvagter og byggepladsvagter og den slags, fortæller direktør Kasper Skov-Mikkelsen fra SikkerhedsBranchen.

CS-Vagt fra Maribo, oplever også de gode tider. Det seneste år har de ansat fire mand, så firmaet nu er oppe på 10 fuldsansatte og 5 deltidsansatte.

- For os har det betydet at vi har haft en kæmpe vækst de sidste par år på omkring 100 procent, siger Claus Stechnik fra CS-Vagt, der stort set kun kører på Lolland og Falster.

Dansk Byggeri anslår at der årligt bliver stjålet for cirka 500 millioner kroner fra landets byggepladser.