Byggepladser er stadig farlige

Arbejdstilsynet måtte stoppe arbejdet i 178 tilfælde under onsdagens aktion, fordi det var for farligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De danske byggepladser er stadig et ganske farligt sted at være. Arbejdstilsynet foretog onsdag et uanmeldt eftersyn på 229 pladser med fokus på nedstyrtningsfare og risici ved glatte veje. Og der blev fundet 178 alvorlige sikkerhedsproblemer.

- Vi besøgte 229 pladser, og vi gav 178 forbud eller strakspåbud, som betød, at vi standsede arbejdet. Det var ikke ensbetydende med, at vi lukkede pladsen, men vi har haft konkrete situationer, hvor vi sagde, det var for farligt til, at det kunne fortsætte. Det skulle løses straks, siger Arbejdstilsynets kontorchef Sonja Ploug Jensen.

I løbet af aktionen blev Arbejdstilsynet kaldt ud til en alvorlig arbejdsulykke, hvor to håndværkere i seks meters højde var væltet med en lift.

- Det er præcis den slags situationer, som er farlige, og som i de værste tilfælde koster liv. Undskyldningen om travlhed er en ringe trøst for de ansatte, siger kontorchefen.

Det er ikke første gang, Arbejdstilsynet er i aktion, men der er desværre stadig masser af problemer.

- Billedet er generelt det samme som ved tidligere aktioner. Der er problemer med sikkerheden på de her pladser omkring nedstyrtningsfare og ulykkesfare ved færdselsvejene, siger hun.

Der bliver især fundet problemer med manglende sikkerhed ved tagkant, hvor man kan sætte stillads. Det kan også være, der mangler rækværk på et stillads, hvor man arbejder højt oppe. På vejene kan det være mudder, når det har regnet.

Arbejdstilsynet vil fortsætte med at holde øje med byggepladserne, og de håber, at aktionerne hjælper.

- Vi vil jo gerne have, at der komme fokus på sikkerheden. Vores aktioner giver anledning til snak i skurvognene. Vi vil også gerne ændre holdningen i branchen, siger Sonja Ploug Jensen.


Nyhedsoverblik