Busstrejke spreder sig

Der er endnu ingen busstrejker her i regionen selv om busserne i Køge og Roskilde og hovedstaden strejker i sympati med deres jyske kollegaer. Men en strejke her kan hurtigt komme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Busserne kører fortsat i region Sjælland, selv om der i store dele af landet er sympati strejker med de midtjyske buschaffører.

Men ifølge en aktionsgruppe nedlægger chaufførerne i regionen arbejdet i eftermiddag, hvis arbejdsgiverne ikke viser vilje til forhandling.

Buschauffører i Midtjylland nedlagde mandag arbejdet, og tirsdag gik en række af deres kolleger i hovedstadsområdet til faglige møder fra morgenstunden.
 
Trafikken.dk/Hovedstaden oplyser, at en lang række linjer ikke kører på grund af faglige møder i København, Roskilde og Køge.

Ekstrabladet.dk skriver, at borgere over hele landet kommer til at kigge langt efter busserne fra de offentlige trafikselskaber.

- Busstrejken i Midtjylland kan blive landsdækkende tirsdag, oplyser en kilde tæt på chaufførernes fagforening til netavisen.

Arbejdsnedlæggelserne skal ses på baggrund af, at transportsektorens overenskomstforhandlinger i ugevis har ligget underdrejet og er endt i Forligsinstitutionen.

Buschaufførerne kræver en lønstigning på 5,6 procent og lige løn for alle, hvad enten man kører bus i København eller provinsen.

De københavnske buschauffører får op mod 4000 kr. mere om måneden end nogle af deres kolleger i provinsen.