Busserne kører skam stadig - trods truende konkurs

Trafikselskabet Movia modtog onsdag eftermiddag besked om, at der er indgivet konkursbegæring mod et af de private busselskaber, der driver nogle af Movias buslinjer i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gislinge Turistfart kører buslinjerne 651, 652, 653, 654 og 555 i Nordvestsjælland med ti busser i alt, og det er oplyst, at Gislinge fra onsdag aften indstiller driften.

Der er dog allerede nu lavet en aftale med Dito Bus, så passagerne på de pågældende linjer trygt kan tage bussen.

På grund af den sene varsling, er det ikke sikkert, at busserne fra torsdag morgen vil ligne de sædvanlige busser, og der vil højst sandsynligt blive indsat turistbusser på én eller flere af linjerne. Busserne vil dog blive markeret med linjenumre - enten på destinationsskiltet eller med et skilt i forruden.

- Det er en yderst beklagelig situation. Vi har måttet handle meget hurtigt med at få en midlertidig aftale på plads med Dito Bus, da passagererne ellers ville komme i klemme. Derfor har vi accepteret afvigelser fra vores kendte busser, og vi håber at passagererne også vil vise lidt tålmodighed med chaufførerne, som nok ikke er helt kendt på ruterne, siger Søren Englund, der understreger, at det har været vigtigt at opretholde driften.

Movia er fuldt opmærksom på, at også chaufførerne i Gislinge Turistfart er berørt, og trafikselskabet undersøger derfor, om de kan inddrages i løsningen på kortere eller længere sigt.

Buslinje 651 kører Hørve - Starreklinte
Buslinje 652 kører Fårevejle - Veddinge
Buslinje 653 kører Asnæs - Fårevejle
Buslinje 654 kører Harrestrup - Asnæs - Grevinge
Buslinje 555 kører Høje Taastrup - Sjællands Odde (fre-søn)