Busser bliver beskudt

Fire gange på en måned er flere busser blevet beskudt - muligvis med et luftgevær. Chafførerne er rystede, og mener ikke at politiet gør nok for at finde skytten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Busserne mellem Stege og Køge er blevet beskudt med noget, der kunne minde om et kraftigt luftgevær. Den seneste episode fandt sted i lørdags. Hændelserne sidder i baghovedet på chaufførerne, når de kører.

- De har svært ved at koncentrere sig om vejen, for di sidder jo og kigger derud, hvor skuddenen kommer fra, siger sikkerhedsrepræsentanten hos Østtrafik i Præstø, Troels Wriedt.

Både passagerer og chauffør er i farezonen, når busserne bliver beskudt.

- Hvis man rammer chaufføren, så kan bussen jo komme ud af kontrol, og det er ikke ret heldigt. Og i passagersiderne er bussens vinduer ikke nær så holdbare som forruden, siger driftsleder Claus Henriksen fra Østtrafik i Præstø.

For at beskyttet chaufførerne har Østtrafik taget det usædvanlige skridt at armere vinduerne ved bussernes føresæder med plexiglas. Episoderne er anmeldt til politiet, men det har foreløbig ikke hjulpet noget.

- Jeg mener ikke at politiet har behandlet sagen særlig godt. Den har blandt andet ligget alt for længe hos en landbetjent i Rønnede, siger Claus Henriksen.

Politiet mener, at der kan være andre forklaringer på skaderne, for eksempel kunne man forestille sig, at der var tale om stenslag. Men på trods af at der er tvivl om årsagen, har de ikke sendt nogen af busserne til en teknisk undersøgelse for at få fastlagt, hvad der er sket.

Hos chaufførerne afviser man ,at der kan være tale om stenslag.

- Det kan ikke være stenslag, for der var ikke nogen biler eller cyklister i nærheden, da det skete, forklarer Carsten Gunnersen.

Risikoen har nu fået chaufførerne til at sige fra.

- Hvis det sker igen, så holder vi op med at køre, siger Troels Wriedt.