Buschauffører på kursus

I Næstved er 70 buschauffører gået i skarp træning for at lære at køre mere passagervenligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er busselskabet Nobina, der har sendt alle deres chauffører på skolebænken. Kurset, der varer 10 dage, skal lære chaufførerne at køre mere brændstoføkonomisk og dermed mere passagervenligt.

- Man tilgodeser brændstoføkonomien ved at køre så glidende som muligt, og det er det, kunderne vil have, siger instruktør Henrik Tørring fra virksomheden Eco-driver.

Chaufførerne træner i selskabets egne busser, og de øver sig på de ruter, som de kører på til daglig.

- Det kører derud af. Man har jo lært de her ting, men man får dem genopfrisket, siger chauffør Benny Andersen.

Undervejs på kurset bliver chaufførerne filmet med to små kameraer. Det ene peger ud af forruden, mens det andet filmer instrumentbrættet. Optagelserne bliver efterfølgende brugt i undervisningen og lagt på Youtube.

Du kan se nogle af optagelserne ved at klikke på linket HER.

Driftschefen i Nobina håber, at kurset giver gode resultater:

- Vi kan se nogle økonomiske fordele, fordi vi kan spare brændstof, men det vigtigste er, at vores chauffører bliver bedre til at klare de stressende situationer, som kan opstå, og at vi i sidste ende giver kunderne den bedste oplevelse, siger Dragan Milokovic.

Passagerer bliver ikke berørt af Nobinas kursus. Selskabet har i samarbejde med jobcentret sørget for, at 10 arbejdsløse buschauffører er blevet ansat til at varetage de daglige ruter.

Nobinas busser tilbagelægger op mod 200.000 kilometer hver måned.