Busbrand på motorvej

En bus udbrændte tidlig torsdag morgen på Sydmotorvejen i nordgående retning ved Piberhus. Bussen var fyldt med passagerer, men ingen kom noget til. Slukning og oprydning skabte kilometer lange køer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er stadig usikkert, hvorfor bussen brød i brand. Politiet i Næstved fortæller til TV2 Øst, at man formoder, at det er noget med bremsesystemet på bussen, der har forårsaget problemerne.

- Måske er det nogle bremser, der har hængt, siger vagthavende.

Bussen fra selskabet Eurolines var fyldt med polske passagerer, og de kom alle ud i god behold og gik efterfølgende hen til rastepladsen ved Piberhus, som bussen netop havde passeret.

Politiet sendte patruljevogne og brandbiler til stedet, og da ilden var slukket stod et sort, nedbrændt skrog tilbage.

- Bussen er totalt udbrændt, siger vagthavende hos politiet, og tilføjer at det formentligt er gået hurtigt med at komme ind til siden, da chaufføreren opdagede problemerne, for bussen holdt brændende lidt ude i første vognbane. Det gav efterfølgende problemer, da morgentrafikken mod København begyndte.

- For at ingen biler skulle ramme ind i den udbrændte bus, blev vi nødt til at lukke første vognbane, siger vagthavende til TV2 Øst.

Falck sender en stor bugseringsvogn torsdag formiddag, og så skal vraget af den udbrændte bus bugseres væk.

Hvis I har passeret bussen og har et billede af den, så send det per MMS til 1231 og skriv "Øst" i beskeden. Så lægger vi billederne ud her på hjemmesiden.