Busbrand lukker motorvej

Politiet lukker klokken 12.30 Sydmotorvejen i nordgående retning ved Piberhus, da man skal fjerne den bus, der udbrændte totalt tidligt i morges. Vejdirektoratet regner med, at motorvejen vil være lukket i mindst tre kvarter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vraget af den totalt udbrændte bus holder delvist i nødsporet og delvist i første vognbane. For at få den væk, uden at Falck-folkene bliver ramt af forbikørende biler, er man nødt til at lukke motorvejen.

Det betyder, at bilister som skal nordpå ad Sydmotorvejen, skal køre fra ved afkørsel 36 Bregentved. Ifølge Vejdirektoratet vil motorvejen være lukket i mindst tre kvarter.

- Men der kan godt gå længere tid, siger Torben Holm Hansen, informationsmedarbejder ved Vejdirektoratet til TV2 Øst.

Hvis asfalten har taget skade af de voldsomme flammer, da bussen brændte, kan der blive hastighedsnedsættelse på motorvejen i et stykke tid, mens asfalten bliver repareret.

Bussen brød i brand klokken 04.22 i morges, da den var på vej mod København med nogle og tyve passagerer ombord. Chaufføreren kunne pludselig lugte røg, og da han kørte bussen ind til siden, kunne han se, at det ene hjul var omspændt af flammer. Det lykkes at få alle ud af bussen i god behold.

Selv om politi og brandvæsen blev alarmeret med det samme, så udbrændte bussen totalt. Der er derfor kun et tilsodet vrag tilbage på motorvejen. Bussen kom fra selskabet Eurolines.