Bureaukratiet ødelægger byfesterne

Fuglebjerg forebeder sig for tiden til årets byfest. Men der er kommet skår i glæden. Kommune-sammenlægning og øget kontrol betyder, at det er blevet langt mere krævende at holde byfester her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slut med skiltningen ved Fuglebjerg byfest - det har vejdirektoratet besluttet.

- Jeg synes, at det er lidt mærkeligt, når vi har haft skiltet så mange år, at det så lige skal pilles ned i år, siger Heidi Juhl Pedersen, formand for Fuglebjerg Byfest.

Men skiltningen er ikke det eneste der er strammet op på. Nu skal arrangørerne blandt andet til at betale leje af græsplænen, lukke festen tidligere og lave en ny beredskabsplan.

- Det betyder jo, at det bliver sværere at skaffe frivillige, fordi det bliver så besværligt og bureaukratisk, siger Heidi Juhl Pedersen.

TV2 Øst har ringet rundt til flere regionale festarrangører, og der tegner sig et klart billede: Det er blevet sværere at holde byfester.

I Skælskør gik det helt galt i år.

- Vi var nødt til at aflyse festen. Kommunen ville pludselig have os til at betale 15.000 kroner i leje, og vi kunne ikke nå at søge om pengene, fortæller arrangør Allan Holger Buhl Bøgfeldt.

Heidi Juhl Pedersen ved ikke, hvor længe hun vil blive ved med at arrangere byfest, hvis udviklingen fortsætter.

- Hvis det bliver ved med at være svært at finde folk til at hjælpe med det ekstra arbejde, som bureaukratiet giver, så er det ikke sikkert, at jeg fortsætter, siger hun.