Budoprør i Næstved

Avisbude er i oprør over timeløn på under 15 kroner. Forældre og fagforening er rasende. Og nu går børnene i strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes, det tangerer hen imod børneslaveri, når man begynder at sætte priserne så langt ned, fortæller Uffe Sztuk, der er forælder til et avisbud i Næstved.

Sammen med halvdelen af Næstveds avis- og reklamebude - samt deres forældre - retter han nu en skarp kritik imod distributionsfirmaet Forbruger-Kontakt. Utilfredsheden drejer sig om løn.

Efter en tilfældig gennemgang af lønsedlerne har forældrene opdaget og regnet sig frem til, at børnenes løn nu bliver reduceret med cirka 50 procent.

Det er ikke første gang, at firmaet Forbruger-Kontakt er i mediernes søgelys med hensyn til lave lønninger, og nu har forældrene fået nok. 

- Jeg synes, at firmaets forretningsmetoder er stærkt kritisable og uetiske over for børnene, fortæller Michael Grochalski, der også er forælder til et af avisbudene i Næstved.

Men distributionsfirmaet afviser kritikken i forhold til de lave lønninger.

- Det er ikke et faktum, jeg kan genkende, fortæller Benny Lundgaard, der er direktør i Forbruger-Kontakt.

Fagforbundet 3F går nu ind i sagen, og vil derfor henvende sig til Forbruger-Kontakt på mandag. 

Borgerne i Næstved kommer dog til at mærke budenes utilfredshed i deres egen postkasse. Halvdelen af budene nedlægger nemlig arbejdet i denne weekend, og derfor bliver Søndagsavisen og reklamer - fra eksempelvis Bilka - ikke uddelt.