Budget på plads: Flere kvinder skal screenes for brystkræft

Samtlige partier står bag næste års budgetaftale i Region Sjælland på i alt 22 milliarder kroner, der blandt andet skal sikre bedre lægedækning.

Næste års budget er på plads i Region Sjælland. 

Det beløber sig til 22 milliarder kroner, og samtlige partier i regionsrådet bakker op.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Aftalen indeholder blandt andet udvidede åbningstider i lægevagten, oprettelse af nye, faste screeningssteder for brystkræft samt et mål om at gøre regionen til en attraktiv arbejdsplads.

Lover flere kvinder brystkræftscreening

Et af de steder, hvor borgere i Region Sjælland konkret vil mærke en forskel, er på brystkræftområdet.

Her oprettes nemlig 10 nye screeningssteder for brystkræft i Roskilde, Næstved, Holbæk, Slagelse, Køge, Nykøbing Falster, Nakskov, Faxe, Odsherred og Stege.

Det skal understøtte, at flere kvinder får foretaget brystkræftscreening, lyder det.

Læs også
Få overblikket: De mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus
Læs også
Få overblikket: De mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus

De nye screeningssteder giver mulighed for større fleksibilitet i forhold til længere åbningstid aftener og weekender, ligesom det giver mulighed for selvbooking og ændring af tider. 

Screeningsstederne er tilgængelige hele året og ikke kun i kortere perioder, som det nuværende mobile tilbud.

Behandling tættere på bopæl

Et andet sted, hvor borgerne vil opdage en forskel, er hos lægevagten.

Her udvides åbningstiderne på de fem decentrale konsultationssteder i Kalundborg, Nakskov, Ringsted, Vordingborg og Nykøbing Sjælland.

Som det er nu, tilses patienter i yderområder ofte i en lægevagtskonsultation i en anden kommune, selvom der er lægevagtskonsultation i hjemkommunen.

En udvidelse af åbningstiderne skal sikre, at flere borgere kan behandles tættere på deres bopæl, og at flere borgere i det hele taget vil kunne tilses af lægevagten, lyder bevæggrunden.

Bedre lægedækning og sygehusløft

Et mål med aftalen er desuden at skaffe flere læger til både almen praksis i yderområder samt flere læger og plejepersonale til sygehusene.

Det skal blandt andet sikres med midler fra den ulighedspulje, som er en del af økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner. Her tilfalder Region Sjælland 53 millioner kroner.

Læs også
Har manglet læger i flere år: - Vi får ikke nogen ansøgninger
Læs også
Har manglet læger i flere år: - Vi får ikke nogen ansøgninger

De penge skal også være med til at sikre, at der på tværs af sygehusene leveres behandlingsforløb af ensartet og høj kvalitet for alle borgere i regionen og på alle sygehuse i regionens geografi.

Med budgetaftalen investeres der også i alt godt 200 millioner kroner i regionens sygehuse og Psykiatrien, ligesom der sættes ind for at nedbringe lange ventetider på specifikt demensudredning og købekirurgi. 

Skal være en attraktiv arbejdsplads

I pressemeddelelsen fremhæves det også, at man vil gøre mere for at rekruttere medarbejdere til regionen. 

Derfor vil man investere i uddannelse af ledere og medarbejdere.

Hvad angår den kollektive trafik, fastholdes totalrenoveringen af Østbanen og beslutningen om at indkøbe 14 nye batteritog til erstatning af de gamle IC2-tog.


Nyhedsoverblik