¨

Brystkræftramte kvinder blev ikke opereret til tiden – nu samler regionen alle operationer et sted

Målet er, at operationerne for brystkræft bliver samlet i Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde i løbet af 2019. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

For at løse problemet med brystkræftramte kvinder, som ikke blev opereret til tiden, samler regionen nu operationerne i Roskilde.

I slutningen af november sidste år undskyldte vicedirektøren på Sjællands Universitetshospital.

For 111 kvinder var ikke blevet opereret til tiden for brystkræft i 3. kvartal i 2018, viste tal fra Sundhedsstyrelsen.

- Jeg vil gerne sige undskyld til de kvinder, der ikke er blevet opereret til tiden, lød det fra Beth Lilja, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital.

Ifølge hospitalet skyldtes det mangel på brystkirurger, som giver udfordringer. Men nu har regionsrådet i Region Sjælland valgt at samle alle brystkræftoperationer på Sjællands Universitetshospital i Roskilde for at løse problemet, siger Annemarie Knigge (S), formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud.

- Vi har nærmest været nødt til det, siger hun.

- Vi prioriterer patientsikkerhed og kvaliteten i behandlingen højest, og vi har haft nogle problemer i forhold til brystkræftbehandlingen. Der har været eksempler i efteråret, som vi ikke er særlig stolte af, og der har generelt været nogle problemer med at overholde de kræftpakker, som man skal og de behandlingsgarantier, som man skal. Derfor er vi nødt til at reagere politisk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nu har regionsrådet i Region Sjælland valgt at samle alle brystkræftoperationer på Sjællands Universitetshospital i Roskilde for at løse problemet, siger Annemarie Knigge (S), formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Ændrer ikke på den øvrige behandling

Målet er, at operationerne for brystkræft bliver samlet i Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde i løbet af 2019.

Egentlig skulle fusionen af kræftområdet i Region Sjælland ifølge regionens sygehusplan først ske, når byggeriet af universitetshospitalet i Køge står klar i 2024. Men på grund af situationen er den plan ikke længere holdbar.

- Forskellen er, hvor man før fik behandlingen i Ringsted, så får man det nu på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Og det er ikke den store forskel, for kvinder kommer jo fra hele regionen i forhold til at blive opereret er det ikke den store forskel. Og den her ændring betyder ikke, at vi laver om på det øvrige – som strålebehandlingen eller kemoterapi, fortæller Annemarie Knigge.

Hvad kommer det til at betyde for borgerne?

- Umiddelbart kommer det til at betyde, at vi kommer til at lægge vægt på at få en bedre kvalitet og bliver meget bedre til at overholde behandlings- og udredningsgarantierne. Det er heldigvis sådan, at efter at have været dårligt placering er vi nu på en hel række områder helt i top igen med kræftbehandlingen, siger Annemarie Knigge

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App