¨

Brønderslevsag sætter nye grænser for svigt

Foto: TV ØST

Torsdag begynder den uhyggelige sag mod et forældrepar, der er tiltalt for sexmisbrug og vanrøgt af ni børn - blandt andet på Lolland.

Uvirkelige og direkte afskyelige.

Sådan vil mange nok opfatte de scener, der vil blive blotlagt, når de faktiske omstændigheder i Brønderslevsagen bliver beskrevet af anklageren torsdag formiddag i retten i Hjørring.

Her starter nævningesagen mod et forældrepar, som vil gå over i historien som børnemishandlere i uhyggelig grad, hvis de dømmes efter det omfangsrige og særdeles detaljerede anklageskrift på fem sider.

Tøndersagen blev berygtet, som danmarkshistoriens hidtil værste sag om sexmisbrug af børn på grund af de chokerende afsløringer af et forældrepar, der "solgte" deres børn til sex med fremmede mænd.

Brønderslevsagen sætter imidlertid nye grænser for omfanget af voldeligt, seksuelt misbrug og vanrøgt af børn. Denne gang drejer det sig om et forældrepars udnyttelse af familiens ni sammenbragte børn.

Tolv vidner skal afhøres i løbet af de 12 retsdage frem mod 1. juni. De skal godtgøre indholdet af den ekstreme tiltale mod parret, som startede nomadetilværelsen på Lolland og rejste via Skanderborg til landsbyen Serritslev i Brønderslev Kommune.

Det var her den ældste af børnene - de er mellem to og 19 år - brød ud af helvedet og angav parret for vanrøgt. Alle børn er nu fjernet fra parret, der har været varetægtsfængslet i over et år.

Faren er blandt andet tiltalt for at have voldtaget den ældste datter på køreture i skovstrækninger omkring familiens bopæl på henholdsvis Lolland og Skanderborg.

Under sagen flygtede faren fra Aalborg Psykiatriske Sygehus, men blev siden fanget. Han kræves idømt forvaring på ubestemt tid.

Om de to tiltalte - en 41-årig mand og 37-årig kvinde - vil udtale sig vides ikke. Sagen starter formentlig efter forelæggelsen med afhøring af moren.

Mange afhøringer af de involverede vil blive afviklet for lukkede døre af hensyn til børnene.

Der er tale om en nævningesag og dommerpanelet består af tre kvinder med en ekstradommer i reserve. Det er også en kvinde. Men kønsmønstret er tilfældigt.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App