¨

Brønderslev-pige kræver millionerstatning

Foto: TV ØST

Den ældste af de vanrøgtede børn i Brønderslevsagen kræver knap en million kroner i erstatning fra forældre.

De 10 børn fra Brønderslevsagen kræver nu en historisk høj erstatning for den mishandling, vanrøgt og de overgreb, børnene i årevis har været udsat for af forældrene.

Det ældste af børnene - den 21-årige pige, som gik til myndighederne og satte gang i sagen - kræver alene en erstatning på 967.000 kroner af sin far og stedmor.

Pigens bistandsadvokat, Mona Meelberg, fremlagde mandag det historisk høje erstatningskrav i Byretten i Hjørring.

- Man er nødt til at sende et politisk signal. Der gives alt for lave erstatninger i Danmark, når man ødelægger folks liv, sagde Mona Meelberg uden for retten, da hun havde afleveret sit kæmpe krav.

Hun kræver, at den ældste datter får 350.000 kroner i erstatning af faren og stedmoren for legemsangreb og mishandling. Heraf skal faren alene betale 250.000 kroner.

Oveni kommer et krav på 250.000 kroner for de sexovergreb, som faren har udsat hende for, og et krav på 300.000 kroner for frihedsberøvelse, hvoraf faren skal betale de 200.000 kroner og stedmoren de 100.000 kroner.

Endelig kræver advokaten, at pigen får 67.000 i erstatning af forældreparret for de forfrysninger, hun pådrog sig i fødderne som følge af mishandlingen, lige før hun flygtede.

Erstatningskravet kommer imidlertid ikke kun fra den ældste datter. Faren kræves også dømt til at betale en tortgodtgørelse på 100.000 kroner til sin steddatter, som han voldtog.

Selv om små børn ikke kan sige, de har lidt skade under deres opvækst, så har også de krav på en godtgørelse, når de har været udsat for vanrøgt, mener bistandsadvokat

Mette Lindhardt repræsenterer familiens ni yngste børn.

Hun kræver derfor, at børnenes far og mor hver især betaler 50.000 kroner til hver af børnene på nær den yngste dreng, som skal have 30.000 kroner af begge forældre.

Det giver et samlet erstatningskrav på 1.035.000 til de ni yngste børn i sagen og et samlet erstatningskrav på to millioner kroner.

Forældreparret, der er fundet skyldige i næsten alle anklager, var ikke selv til stede i retten, som udmåler forældrenes straf tirsdag aften.

/ritzau/

00:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App