¨

Brønderslev-forældre nægter alle anklager

Foto: TV ØST

Brønderslevsagen om ufattelig seksuel misbrug og vanrøgt af ni børn er gået i gang. Parret nægter alt. En del af misbruget er ifølge tiltalen fundet sted på Lolland.

Den 41-årige mand og den 37-årige kvinde, der er tiltalt i Brønderslevsagen nægter sig skyldige i alle forhold i det omfangsrige anklageskrift.

Det meddelte de to gennem deres forsvarere, da Brønderslevsagen startede ved retten i Hjørring.

Der var dyb stilhed og en sjælden grad af alvor i ansigterne på dommere, nævninger, anklagere og forsvarere, da de tiltalte indtog deres pladser i retslokalet.

Den 41-årige slanke mand, der stammer fra Køge, var iført lyseblå hættetrøje og cowboybukser, mens den mørkhårede 37-årige hustru i turkis trøje var synligt nervøs og tyggede tyggegummi.

De virkede forknytte og havde under oplæsning af anklageskriftet flakkende blikke rundt i retssalen, som primært havde pressefolk som tilhørere.

Foreløbig har de to tiltalte kun bekræftet deres fødselsdatoer.

I byretten, der er indrettet i en gammel mælkekonservesfabrik, skal den ufattelige mishandling og vanrøgt af ni børn, som ægteparret er tiltalt for, oprulles i nævningetinget i løbet af 11 retsdage indtil 1. juni.

Her ventes skyldsspørgsmålet afgjort, mens straffen først fastsættes 17. juni.

Der er indkaldt 15 vidner i sagen.

Efter at anklageren, vicestatsadvokat Michael Møller Hansen, har forelagt sagen, det vil sige beskrevet, hvordan retssagen er blevet til det, den er, så er det planen, at ægteparret skal afhøres.

Kvinden ventes afhørt som den første.

Af forelæggelsen fremgik det, at parret havde otte forskellige adresser på Sjælland og Lolland i perioden 1995-2006, inden de flyttede til skanderborg og siden til Brønderslev.

Her blev parret anholdt den 26. februar 2010, efter en nu 21-pige havde anmeldt sin far for vold og voldtægt.

Hvor meget de vil medvirke med forklaringer om deres nomadetilværelse fra Lolland over Skanderborg og til sidst til landsbyen Serritslev i Brønderslev Kommune, vides ikke.

Først efter forelæggelsen ville de to udtale sig om deres stilling til de meget alvorlige anklager. Faren kræves idømt forvaring på ubestemt tid.

I sagen medvirker tre kvindelige dommere.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App