¨

Brønderslev-datter var truet på livet

Foto: TV ØST

Den ældste datter i Brønderslevesagen var reelt truet på livet af sin egen far, mener advokaten.

Det ældste af børnene i den uhyggelige sag om vanrøgt fra Brønderslev var truet på livet af sin egen far.

Det mener bistandsadvokat Mona Meelberg, som derfor har fremlagt et historisk højt krav om erstatning for den mishandling og de sexovergreb, den nu 21-årige pige har været udsat for. En mishandling som ifølge advokaten kunne være endt fatalt.

- Jeg tør næsten ikke tænke på, hvad der ville være sket, hvis den ældste pige ikke var flygtet fra Serritslev, siger Mona Meelberg, der mandag fremlagde erstatningskravet i Retten i Hjørring.

Den 21-årige datter kræver i alt 967.000 kroner i erstatning fra sin far og stedmor. Kravet omfatter erstatning og godtgørelse for både mishandling, legemsangreb, sexovergreb og frihedsberøvelse.

- Man kan kun gisne om, hvordan faren ville have skilt sig af med datteren, fordi hun ikke skulle fortælle om sexovergrebene, siger bistandsadvokaten.

Hovederstatningskravet gælder da også pigens far, som alene kræves dømt til at betale omkring 730.000 kroner til pigen, mens kravet mod stedmoren er på cirka 230.000 kroner.

Brønderslevdatteren har tidligere stået frem på tv og fortalt om, hvordan hun til sidst frygtede for sit eget liv og derfor tog flugten fra hjemmet og kontaktede myndighederne.

Begge forældre er kendt skyldige i vanrøgt og flere andre forhold. Straffen bliver først udmålt tirsdag aften klokken 19.00.

Anklageren kræver, at den 41 årige far idømmes tidsubestemt forvaring, mens moren på 37 år skal idømmes mindst seks års fængsel.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App