Brød til den store guldmedalje

En bagermester i Karise går efter guldet, når bagerfaget afholder danmarksmesterskaber. De sidste to år er det blevet til fire medaljer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire medaljer på to år. Det er resultatet for bagermester Michael Nielsen, Karise, der er een af de blot fem håndværksbagere, som er tilbage i Faxe og på Stevns.

- Vi bagere er nødt til hele tiden at tænke i nye baner, hvis vi skal overleve i konkurrence mod brødet fra benzintankene og supermarkederne, fortæller Michael Nielsen.

En by som Karise er nemlig ikke stor nok til at danne kundegrundlag for en bagerbutik - og det er derfor nødvendigt, at man kan overtale kunderne til at køre længere efter søndagsbrød og altså også overtale dem til at køre videre end den lokale tankstation.

Det sidste af Michael Nielsens brød, som gav en guldmedalje i rugbrødskategorien, er et græskarrugbrød med speltflager.

- Jeg tænker hele tiden på nye måder at lave brød på. Vi afprøver brød med ris, wienerbrød med lakridssmag og brød, som på andre måder giver kunderne en ekstra oplevelse

Finpudser teknikken

Men hvorfor lave så mange nye brød, når det som forbrugere vel også vil have, er brød, der smager lige så godt som dengang vi eller vore forældre var børn?

- Det er rigtigt. Man skal ikke nødvendigvis genopfinde den dybe tallerken. Der er rigtig meget dejligt dansk brød, som kan laves med omhu og omtanke, mener Michael Nielsen, der også bruger megen tid på at finpudse teknikker som koldhævning og stenovnsbagning.

For ham har produktudviklingen de sidste par år ført til hele tre guld- og een bronzemedalje i bagerfagets årlige danmarksmesterskaber for godt brød.

- Men der er altså også mange brødeksperimenter fra mit "laboratorium", som ikke ender hos kunderne. De ryger lige i affaldscontaineren, siger Michael Nielsen.


Nyhedsoverblik