Brian Mikkelsen mødtes med aktivister

Justitsministeren steg torsdag aften på bussen fra Jagtvej 60 mod Holbæk Teater. Med ombord var tidligere brugere af Jagtvej 69.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dreadlocks og skinnende piercinger rimer ikke umiddelbart på stive skjorteflipper og mørke jakkesæt.

Men torsdag aften mødtes de alligevel - i en bus på Jagtvej 69.

Ombord på bussen var justitsminister Brian Mikkelsen, aktivister fra det tidligere Ungdomshus, kunstnere, forældre til aktivister og skuespillere.

Destinationen var Holbæk Teater, hvor der torsdag aften var urpremiere på stykket "69 - en rockteaterkoncert". Stykket handler om rydningen af Ungdomshuset for halvandet år siden.

Men det var ikke en helt almindelig bustur, passagererne havde begivet sig ud på.

Fra Jagtvej til Holbæk skulle passagererne nemlig diskutere rydningen af Ungdomshuset og vurdere, hvad de havde lært af hændelserne i vinteren 2007.

- Den vigtigste lære er, at hvis man begynder på noget kriminelt, så skal man stoppe det med det samme, så det ikke accelererer, konkluderede justitsminister Brian Mikkelsen.

Fra den anden side af den politiske scene lyder konklusionen lidt anderledes.

- Vi er nået til et punkt, hvor unge er så frustrerede, at de kan finde på at begå vold, siger en tidligere bruger af Ungdomshuset, der gerne vil kaldes "Peter".

Efter en heftig debat, hvor der både blev piftet, hujet og klappet entusiastisk efter afleveringen af politiske budskaber, kunne deltagerne stige ud af den efterhånden temmelig varme bus og nyde urpremieren på teaterstykket om det omdiskuterede ungdomshus.