Brandtilsyn hastes igennem

Manglen på arbejdskraft går nu også ud over de lovpligtige brandtilsyn. I Ringsted er de så langt bagefter tidsplanen, at de har svært ved at udføre arbejdet ordentligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted Brandvæsen har været underbemandet siden begyndelsen af året. Det har betydet, at brandvæsenet her sidst på året skal igennem så mange brandtilsyn på så kort tid, at kvaliteten af tilsynene risikerer at lide under tidspresset, skriver DAGBLADET Ringsted.

 - Det kan være, at kvaliteten af brandtilsynene bliver dårligere end de andre år, men de skal jo nås, og vi kan jo ikke trylle. Så må vi forsøge at indhente det forsømte næste år, siger beredskabschef Søren Hansen.

På et år har brandvæsenet normalt omkring 130 brandtilsyn at nå igennem, men på nuværend tidspunkt mangler der 75 tilsyn. Grunden til det høje antal manglende tilsyn er ifølge Søren Hansen, at han det meste af året har været alene om at udføre de fornødne tilsyn. Almindeligvis deler beredskabschefen arbejdsbyrden med én anden, men det har været svært at finde en til at besætte den ledige stilling.

 - Vi havde en ansat i år, men han sagde op efter tre måneder, fordi han fik et bedre job, hvor han fik mere i løn, siger beredsskabschef Søren Hansen. Brandvæsenet har dog endelig fået ansat en, der kan hjælpe beredskabschefen fra nu af, men det kan stadig blive et spørgsmål om prioriteter.- Det kan være, vi må prioritere efter vigtighed. Vi tilser skoler, plejehjem, virksomheder med brandfarlige materialer og så videre, så vi må se, hvilke vi kan leve med, bliver udskudt, siger Søren Hansen.

Udover brandtilsyn skal beredskabschefen og hans assistent også udføre brandtekniske byggesagsbehandlinger på større byggerier for at sikre dem, og så er der forebyggelsesarbejdet, hvor blandt andet en virksomheds personale bliver undervist i at forebygge og opføre sig i tilfælde af brand.