Brand hos Statoil i Kalundborg

Klokken 13 udbrød der brand i en del af raffinaderiet hos Statoil i Kalundborg på grund af en utæt pakning. Der opstod to til tre meter høje flammer, men ingen kom noget til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slukningskøretøjer fra Kalundborg Brand og Redning og fra Gørlev rykkede ud med alt hvad de har af mandskab og vogne, da alarmen fra Statoils raffinaderi lød klokken 13 fortæller Beredskabsinspektør Asbjørn Hermansen til TV2 Øst.

Branden opstod på grund af en utæt pakning i Statoils gas- og olieanlæg. Det betød, at der sev opvarmet brint og olie ud, hvilket brød i brand. Statoils egne brandfolk var først på stedet, og fik i løbet af 12 minutter slukket de to til tre meter høje flammer med damp.

- Hvis man bruger vand, risikerer man at noget springer i stykker, da anlægget er varmet meget op, siger Beredskabsinspektør Asbjørn Hermansen.

Da flammerne var slukket, lukkede man ned for trykket i beholderen med brint og olie. Imens stod brandfolkene fra Kalundborg og Gørlev standby for en sikkerhedsskyld.

Hos Statoil siger projektdirektør Lars Rosenløv, at ingen er kommet noget til, og at de ansatte reagerede som de skulle.

- Vores folk er trænet i at gribe hurtigt ind, da de første minutter er afgørende. Og deres reaktion var vellykket, siger Lars Rosenløv til TV2 Øst.

Statoils raffinaderi håndterer op til 5,5 millioner tons olieprodukter om året, og der er 370 ansatte på anlægget. Branden får ingen indflydelse på raffinaderiets produktion, der fortsætter som normalt, siger Lars Rosenløv til TV2 Øst.