Bøssers blod er uønsket

En lang række raske mennesker udelukkes fra blodbankerne, selvom Region Sjællands sygehuse mangler bloddonorer. Blandt andre må homoseksuelle mænd ikke donere blod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overlæge i blodbanken på Odense Universitetshospital, Jørgen Georgsen, forklarer, at der er en risiko forbundet med at tappe homoseksuelle mænd:

- Selvom stort set alle er raske, så er det ikke værd at løbe den risiko. Der er en såkaldt vinduesperiode, efter tapningen, hvor man ikke kan se smitten i blodet, siger han til DR Sjælland.

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske er ikke oprørte. Her mener man at diskussionen om bloddonation kræver nøje afvejelser for og imod.

Sikker blodforsyning
Og det er da heller ikke kun blod fra homosexuelle mænd, der er uønsket. På bloddonor.dk er der en lang karantæneliste, der blandt andet også indeholder folk der er fyldt 65 år, mennesker med kronisk astma og mennesker der vejer under 50 kilo.

I marts 2007 kom der nye karantæneregler, som skal opretholde sikkerheden i den danske blodforsyning, der ifølge bloddoner.dk er en af verdens sikreste.