Børnehus: Store konsekvenser for børn, der venter

Det har store konsekvenser for børnene, når de skal vente på at blive afhørt, efter at have fortalt om alvorlige sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er et problem for et barn, når der er ventetid i forbindelse med overgrebssager.

Det siger Kim Rasmussen, der er leder af Børnehuset Sjælland i Næstved.

- Når børn skal vente efter at have fortalt om et overgreb, eller noget, som de ikke bryder sig om, så står de alene med deres følelser og bekymringer, og det ville en hurtigere behandlingtid hjælpe dem med, siger han til TV ØST.

Får reaktioner

Det har især en betydning, fordi mange børn får en reaktion, når de har fortalt om overgrebene.

- Ofte vil de have nogle krisereaktioner. De vil ofte være traumatiserede. Og det vil man typisk se en forværring af, når de har fortalt om det. Der er det vigtigt, at man sætter ind med det samme med krisebehandling efter en afhøring, så man kan begrænse deres reaktioner, siger Kim Rasmussen.

Han understreger, at disse reaktioner bliver forværret, hvis barnet ikke kommer i gode hænder.

Kan tit hjælpe

Kim Rasmussen tilføjer, at man tit kan give begrænset hjælp til børnene i sådanne situationer. Men oftest kun begrænset.

- Vi har normalt en aftale med politiet om, at vi ikke begynder at lave krisebehandling, før de har fået afhørt børnene. Det er jo også vigtigt, at ingen skal kunne sige, at vi har instrueret barnet i, hvad de skal sige, siger Kim Rasmussen.

Han tilføjer dog, at de hele tiden er i dialog med politiet om, hvordan barnet har det, og kan sætte ind, hvis det bliver nødvendigt.