Børnefamilier vil have hjælp til rengøringen

Rigtig mange danske familier kan ikke få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen. Og en ny undersøgelse viser, at det er tidsrøveren rengøring, som folk vil have hjælp til af det offentlige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alenemor Nina Aschengreen fra Kalundborg prøver at få hverdagen til at hænge sammen med børnene Niels Christian, Katrine og August.

- Jeg har rigtig travlt, der er jo også et job på Novo Nordisk som skal passes, siger Nina Aschengreen.

Derfor er Nina begyndt at købe sig til rengøringshjælp.

- Det gør at jeg har mere tid med børnene når jeg har fri. Det betyder, at jeg har fri, når jeg har fri, siger Nina Aschengreen.

Nina er langtfra den eneste, som vælger at gå den vej. Hos Kalundborg Rengøringsservice har man mærket tendensen.

- Vi får flere og flere børnefamilier som kunder. Det gør ofte at familien ikke skal skændes om, hvem der nu skal gøre rent, siger ejer af Kalundborg Rengøringsservice Annette Mathiasen.

Men det er ikke billigt at have rengøringshjælp. Knap 1700 om måneden betaler Nina for rengøring hver 14. dag. En ny undersøgelse, lavet af Ugebrevet A4, viser at 4 ud 10 forældre enten dagligt eller er par gange om ugen har problemer med at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen.

- Det viser at folk har travlt på arbejdsmarkedet, men det viser også, at vi skal hjælpe folk til at få tingene til at hænge bedre sammen, siger Arbejdsmarkedsordfører for de Konservative Lars Barfoed. Undersøgelsen viser også, at det børnefamilier efterspørger allermest lige nu er økonomisk støtte til rengøring. Lars Barfoed er langtfra afvisende over for det, men har dog ikke lavet nogle direkte forslag endnu.