Børn sænker forbruget

Skoleduellens samlede energibesparelser sidste år svarer til forbruget i 250 parcelhuse, men potentialet er større endnu, lyder det fra SEAS-NVE.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Skoleduellen sluttede sidste år havde 55 skoler tilsammen sparet omkring 3.000.000 kwh på energiforbruget på årsbasis. Omregnet er det en besparelse på 3 millioner kroner og en reduktion i CO2 udslippet på 850 ton.

-        Sidste års skoleduel viste et kæmpe sparepotentiale, og derfor har vi store forventninger til skoleduel i år. Hvis eleverne kan opnå besparelser i samme størrelsesorden som sidste år, bliver der tale om energibesparelser for 10 millioner kroner, siger energirådgiver Unnur Bisgaard i en pressemeddelelse fra SEAS-NVE.

Høng privatskoles 7. klasse var en af de klasser, som for alvor var med til at skabe den store besparelse sidste år. De blev nummer tre i konkurrencen med en besparelse på 67.000 kroner. Spørgsmålet er så bare, om de fortsat sparer på energien.

-        Da vi var med i konkurrencen gik vi helt vildt meget op i at slukke lyset, men bagefter gik det lidt ned af bakke igen, siger Monika Rasmussen, som går i 8. klasse på privatskolen.

-        Men helt tilbage hvor vi begyndte, er vi ikke. Jeg tror, at eleverne har fået en god grundviden om energi, så de tænker mere over at spare på den, end de gjorde før, siger lærer Bertel Stenbæk.

Høng Privatskoles nuværende 7. klasse deltager også i Skoleduel i år.