Børn i klemme

En familie fik tilbudt en dagplejeplads, der betyder 100 kilometers kørsel dagligt. Samtidig siger kommunens dagplejere op på grund af dårlige arbejdsvilkår. Nu skal politikerne i Holbæk diskutere om der skal flere penge på bordet til børnepasning

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien Nielsen håbede at lille Mikkel skulle i samme daginstitution som storesøster, kun fem minutter fra hjemmet i Tølløse. Men det kan ikke lade sig gøre.

-Da vi kontaktede Holbæk kommunes pladsanvisning fik vi besked på at vi skulle være glade for at få en dagplejeplads i Mørkøv i stedet for en daginstituionsplads i Tølløse. Problemet er bare, at Mørkøv ligger så langt fra Tølløse, at vi i alt får 100 km. kørsel hver dag for at få Mikkel i dagpleje. Jeg synes simpelt  hen ikke kommunen kan byde os en dagplejeplads, der betyder 100 km. kørsel hver dag, siger Tania Nielsen, Tølløse.

Det er ikke kun daginstitutionspladser, der mangler i Holbæk  kommune. Den er også gal i dagplejen, hvor mange dagplejere i øjeblikket siger deres stilling op.

Et flertal i Holbæk byråd har valgt at spare på dagplejen. Det betyder at dagplejerne nu skal passe fem småbørn hver dag, i stedet for fire. Og det er alt for hårdt mener dagplejerne.

- Når vi når week-enden så orker jeg ikke en gang at passe mit eget barnebarn, når jeg har haft fem småbørn hver dag ugen igennem, siger dagplejer Gitte Nielsen, der har været kommunal dagplejer i mere end ti år, men nu er klar med sin opsigelse til Holbæk kommune.

- Der skal flere penge på bordet til børnepasning,  siger medlem af børneudvalget Sine Agerholm (S). Og hun står ikke alene.

 - Flere penge kunne være en af løsningerne, siger formanden for børneudvalget Anica Granstrøm (V).