Borgmestre ønsker ny statsvej på Stevns

På det østlige Sjælland er man træt af kø-kørsel. Borgmestrene fra Stevns og Køge fremlægger i morgen problematikken i Folketingets Trafikudvalg. De ønsker en ny statsvej til Sydmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny statslig omfartsvej til Sydmotorvejen, som kan mindske presset fra den massive Stevns-trafik gennem Køge. Rute 209 som statsvej. Sådan lyder ønskerne fra borgmestrene i Stevns og Køge Kommuner, når de torsdag tager turen til Christiansborg for at møde Folketingets Trafikudvalg.

Rambøll-tal viser, at der dagligt kører op mod 18.500 biler omkring Køge Syd, hvoraf op mod 9.000 bilister hver dag kører gennem Køge by alene for at kunne komme på arbejde i hovedstadsområdet. Det betyder nyttesløs kø-kørsel for Stevns-pendlerne.

Den store mængde gennemgående trafik gør det sværere at komme rundt i Køge by, mindsker trafiksikkerheden for eksempelvis cyklister samt giver miljø- og støjproblemer for beboerne.    

- Smertegrænsen er for længst nået. De nuværende kommuneveje kan ganske enkelt ikke bære den massive trafik, og det er hver dag kilde til store frustrationer blandt mange borgere i begge kommuner - og kan på sigt bremse væksten og udviklingen i området, lyder det fra Stevns' Poul Arne Nielsen (Venstre) og Køges Marie Stærke (Soc.dem.).

- Vi håber derfor, at Trafikudvalget vil hjælpe med at løse problemet via en ny statslig omfartsvej, ligesom de har gjort andre steder i landet, hvor der ikke er nær samme trafik.