Borgmesteren hylder Michael Rasmussen

Holbæks borgmester, Jørn Sørensen, kalder Michael Rasmussen en stor sportsmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Rasmussen får fuld opbakning fra sin hjemkommune. Holbæks borgmester, Jørn Sørensen, kalder ham for en stor sportsmand. Samtidig er den radikale borgmester skuffet over, at Rasmussen blev udelukket fra Tour de France uden at være testet positiv.

 

Michael Rasmussen behøver ikke at bøje hovedet, når han kommer hjem for at besøge familien i Tølløse. Selvom den danske cykelrytter onsdag blev udelukket fra Tour de France, er man stolt over bysbarnet i Holbæk Kommune.

Borgmester Jørn Sørensen (R) har fulgt alle etaperne i årets Tour de France, og han kalder fortsat Michael Rasmussen for en stor sportsmand.

- Jeg er ked af udviklingen, for Michael har leveret en flot præstation og vist, at han er den suverænt bedste rytter i feltet. Han har selvfølgelig overtrådt nogle bureaukratiske regler ved at være andre steder, end han har oplyst. Men det er for voldsomt at udelukke ham, når han ikke er dømt for doping. Han er i den paradoksale situation, at han skal bevise sin uskyld uden at andre har bevist hans skyld, siger Jørn Sørensen.

Han mener ikke, at det dramatiske farvel til Tour de France og cykelholdet Rabobank trækker noget fra Michael Rasmussens præstation.

- Michael Rasmussen står for mig som en ultimativ sportsmand, der træner og forbereder sig ud over det almindelige. Og han har et vinderinstinkt, som gør, at han er en unik sportsstjerne, siger Jørn Sørensen.