Borgmester: Randers bør tage et ansvar

Randers Kommune afviser Odsherred Kommunes krav om at hente en 17-årig hjem. Den unge mand er mistænkt for hærværk mod Faarevejle Fri- og Efterskole

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet mistænker tre-fire unge for at stå bag flere tilfælde af hærværk mod Faarevejle Fri- og Efterskole og chikane mod skolens elever.

Ingen er endnu dømt i den omfattende sag, alligevel mener borgmester,Thomas Adelskov (S.) at Randers Kommune har et ansvar i sagen, da en af de mistænkte unge er blevet anbragt i området af netop Randers Kommune.

Anbragt i Odsherred af Randers Kommune

- Et lille samfund som Faarevejle kan ikke bære at løfte den her opgave selv, og jeg synes egentlig at Randers Kommune burde erkende deres ansvar og være med til at få løst den her konflikt, siger Thomas Adelskov til TV2 ØST

Randers Kommune har ind til 30. juni i år haft den 17-årige anbragt hos en plejefamilie i området. Nu bor han alene et andet sted i Faarevejle, og står det til borgmester, Thomas Adelskov bør Randers Kommune få ham flyttet - gerne hjem til Randers.

- Vi synes simpelthen ikke, det er rimeligt, at man sådan eksporterer et problem til en anden kommune og bare vender ryggen til, siger han.

Randers afviser

Men Randers Kommune har afvist Adelskovs krav. Hverken kommunens konstituerede borgmester, Steen Bundgaard (S.) eller formanden for

Børne- og Skoleudvalget, Bjarne Overmark (Beboerlisten) vil kommentere sagen overfor TV2 ØST i dag.

Nordvestnyt har dog fået aktindsigt i brevkorrespondancen mellem de to kommuners borgmestre og skriver i dagens avis, at Randers-borgmesterens afslag bl.a. skyldes, at den unge mand "føler tilknytning til området og har udtrykt sig meget tydeligt herom".

Det fremgår også af brevene fra Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S) til Randers' borgmester, Steen Bundgaard (S), at den 17-åriges omgangskreds er rockerelateret.

Odsherred Kommune har opfordret Ankestyrelsen til at gå inde i sagen, men det har styrelsen ind til videre afvist.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere