Borgmester løber fra løfte

Forældre til børn i den lukningstruede Vallø Børnehave havde fået borgmesterens ord for, at de kunne købe børnehaven. Men det løfte kan borgmesteret ikke holde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var ingen tvivl i mælet, da Stevns-borgmester Poul Arne Nielsen (V) på et borgermøde 20. marts lovede de vrede forældre, at de kunne købe den kommunale Vallø Børnehave til vurderingsprisen på 1,3 million kroner.

To dage senere besluttede et flertal i Stevns Kommunalbestyrelse at lukke børnehaven, men bekræftede samtidig viljen til at sælge bygningen til forældrene, hvis de ville drive den videre i privat regi, skriver DAGBLADET Køge.

Det vil forældrene gerne, men siden er der opstået tvivl om det juridisk holdbare i et salg øremærket til forældrene. Og på et møde onsdag aften på rådhuset i Hårlev blev forældrene af en embedsmandsgruppe anbefalet, at de i stedet lejer bygningen af kommunen.

Forældregruppen tygger nu på det kommunale udspil og har indkaldt til et nyt møde om sagen på onsdag. Men umiddelbart forstår talsmanden, Ole Lundgaard, ikke det nye kommunale udspil.

-Vi gik fra mødet i onsdags med den opfattelse, at tilbuddet om at sælge bygningen ikke eksisterer mere. Og det fatter vi ikke, når borgmesteren har stået foran en forsamling på mere end 100 mennesker og lovet os, at vi kan købe til vurderingsprisen, siger han.