¨

Borgmester i modvind blandt lærere

Foto: TV ØST

En tale fra Vordingborgs borgmester får både lærere og fagforening op i det røde felt.

Udtalelser om at fyrede lærere kunne undværes og at resten godt kan arbejde mere har gjort Vordingborgs borgmester, Henrik Holmer (A), voldsomt upopulær blandt kommunens folkeskolelærere.

- Min første reaktion var, at det kunne ikke passe, siger Conni Lund, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Stege Skole i Vordingborg Kommune.

Baggrunden er en tale, som Henrik Holmer afholdt på Kommunaløkonomisk Forum – en konference, Kommunernes Landsforening afholdt, hvor fokus var på, hvordan kommunerne kan løse opgaver anderledes og samtidig have penge nok.

Borgmesteren kom blandt andet ind over erfaringerne efter en fyringsrunde i 2010, hvor 40 lærerstillinger blev nedlagt. 

- Skolelederne har fået en fornemmelse af, at de kan lede og fordele arbejdet. Vi fandt blandt andet ud af, at vi havde 40 lærere for meget. Dem kunne vi sige farvel til, uden at det gik ud over undervisningstiden. Havde vi ikke sagt farvel til dem, var vi kommet ud af det pågældende skoleår med et underskud på 20 millioner kroner på skoleområdet, sagde Henrik Holmer ifølge Berlingskes Nyhedsbureau.

Derudover mente borgmesteren, at lærerne sagtens kunne bruge mere tid på undervisning.

- De skal være på skolen i 37 timer. Jeg ser frem til, at lærernes arbejdsdag kommer til at ligne den, som mange andre kommunale medarbejdere har, sagde borgmesteren ifølge Berlingskes Nyhedsbureau.

Tonen forarger

De citater forarger både lærerforeningen og lærerne i Vordingborg Kommune.

- Vi har tålt besparelser, nedskæringer, forflyttelser og fyringer siden kommune-sammenlægningen.  Og så skal vi også tåle en offentlig nedgørelse af vores arbejdsindsats. Jeg synes ikke, at vi har fortjent det her, siger Conni Lund, der er tillidsrepræsentant for lærerne på Stege Skole.

- Vi ved godt, at kommunerne mangler penge. Men vi vil ikke have skudt i skoene, at vi sagtens kan undværes, siger Jonna Rolvung, der er kredsformand for Faxe og Vordingborg Lærerforening.

Borgmester Henrik Holmer siger til TV2ØST, at han mener, sagen er et anliggende mellem ham og lærerne, som han i dag har sendt et brev. Her står der blandt andet, at han har stor respekt for det arbejde, kommunens lærere udfører. Derudover mener borgmesteren, at han er blevet fejlciteret af Berlingskes Nyhedsbureau.

Frygter tilbageskridt

Danmarks Lærerforening havde også folk til Kommunaløkonomisk Forum – de mener ikke, at Henrik Holmer er fejlciteret.

- Nej, det var det, han sagde. Jeg kan slet ikke få øje på, at han skulle være fejlciteret. Og jeg synes tonen var nedladende overfor både lærerne i kommunen og lærerkredsen, siger Gordon Ørskov Madsen fra Danmarks Lærerforening.

Kredsformanden for Faxe og Vordingborg Lærerforening frygter, at forsøget fra foreningen og kommunen på at skabe en bedre stemning blandt lærerne efter fyringsrunden nu er ødelagt.

- Vi prøvede at starte op på en frisk, men nu er vi røget to skridt baglæns igen, siger Jonna Rolvung.

03:13 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App