¨

Borgmester føler sig snydt

Foto: TV ØST

Vordingborg får kun 150 arbejdspladser i det nye center for Udbetaling Danmark. Planen var ellers 200. - Det lugter langt væk, siger borgmesteren.

Stemningen var i top, da det i sommers blev afsløret, at mindst 200 statslige arbejdspladser var på vej til Vordingborg. Kommunen blev nemlig lovet et af fem statslige sagsbehandlingscentre. 200 arbejdspladser kom til byen, hed det sig.

Nu viser det sig, at de planer er ændret. Vordingborg får kun 150 arbejdspladser - til gengæld får Hillerød hele 350 nye arbejdspladser.

- Det er en beslutning der både er direkte i modstrid med regeringens regionalpolitiske udspil ”Danmark i Balance” og med den melding vi har fået om at der skal etableres 5 ligeværdige sagsbehandlingscentre i landet og som netop var et balanceret hensyn til muligheden for rekruttering og for regional balance, siger borgmester Henrik Holmer (S).

I et brev til Finansministeren, Beskæftigelsesministeren, ATPs bestyrelsesformand og KLs formand langer borgmester Henrik Holmer skarpt ud efter beslutningen om at fratage Vordingborg 50 nye arbejdspladser.

- Det lugter langt væk af at embedsmandsgruppen prøver at tilsidesætte det politisk vedtagne forlig og ikke vil placere de vedtagne sagsbehandlingscentre uden for de store byer. Samtidig undrer det mig meget, at man derudover vil nyansætte i Hillerød og gøre centret endnu større. Især fordi vi ved, at arbejdskraftoplandet for den type beskæftigelse som sagsbehandlingscentrene skal bruge, er meget større hos os end i de nordsjællandske kommuner, siger Henrik Holmer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App