Borgermøde mod flytning af elever

Forældre og elever mødtes mandag aften med politikerne i uddannelsesudvalget i Faxe Kommune. Her protesterede de mod planerne om at samle overbygningseleverne fra Dalby i Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kom ikke mange løfter, men dog en fremstrakt hånd fra politikerne i Faxe kommune om at komme med alternative forslag for at sikre fagligheden for skoleeleverne, da de mødtes mandag på Sofiendal Skolen.

Faxe Kommune har foreslået at sammenlægge skoler fra 7. til 9. klassetrin på både Øst- og Midtskolen. Forholdene for Vestskolen forbliver uændret, da skolen allerede har en samlet overbygning på Nordskov Skole. Hvis forslaget bliver vedtaget, vil det betyde, at Rolloskolen i Faxe skal huse overbygningen fra Karise og Hylleholtskolen, og at der på Sofiendal i Haslev fremover vil være elever fra Mølle og Bavne skole.

- Det var som forventet – de svarede på vores spørgsmål, men mente jo ikke, at de tog fejl i deres beslutning, fortæller Mia Nedergaard fra Dalby, der deltog i mødet.

Hun oplyser, at forældrene vil fortsætte kampen for at bevare overbygningsklasser i Dalby. De har sendt en undersøgelse ud til samtlige elever for at høre, om de ønsker skoleflytning. Derudover planlægger de en demonstration i den nærmeste fremtid. Udover konsekvenserne for eleverne frygter forældrene, at det vil blive dyrt for lokalområdet.

- Det handler om lokalsamfundets overlevelse. Hvis eleverne flyttes, så kan vi risikere, at det går ud over vores foreningsliv og på sigt hussalget, lyder det fra Mia Nedergaard.

Uhensigtsmæssig skolestruktur skal forbedres

I Faxe Kommune pointerer de, at mødet i går var et borgermøde og ikke et protestmøde. Beslutningen er endnu ikke taget

- Skolestrukturen er uhensigtsmæssig lige nu. Den er fra 2012, hvor der skulle spares mange penge. Vi vil gerne have gjort skolesystemet mere effektivt, fortæller Jonas Kristinsson, der er Uddannelsesformand i Faxe Kommune.

Mødet i går var et borgermøde, hvor politikerne ville høre de forskellige inputs, før de kan træffe den endelige beslutning for, hvordan den nye struktur skal se ud. Hos politikerne synes de, at mødet i går gik godt med en god dialog.

- Vi har ikke truffet nogen beslutning endnu, derfor kan man måske opfatte os som vævende, men vi lytter. Vi kan ikke give konkrete svar, når vi ikke har truffet en beslutning endnu, lyder det fra Jonas Kristinsson.

Hvordan den nye struktur kommer til at se ud er usikkert, men det ligger fast, at der kommer ændringer fra næste skoleår. Der er høringsrunde indtil d. 23. november. Derefter vil Uddannelsesudvalget træffe en beslutning, som skal vedtages i byrådet d.10. december.