Bør ikke frygte SKAT

Landbrug som i flere år har haft underskud, skal ikke frygte SKAT, der nu vil tjekke de firmaer som ikke har haft overskud i flere år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SKAT vil undersøge 2500 selskaber i Midt- og Sydsjælland som i 2004, 2005 og 2006 har kørt med underskud på i alt 275 millioner kroner, som de har trukket fra i skat.

Kontrollen skal sikre, at SKAT ikke er med til at betale for folks fritids- eller hobbyinteresser, siger Lena Bardrum, skatterevisor hos SKAT til TV2 Øst.

Flere af de virksomheder, der kører med underskud, er blandt andet små landbrug. Men landbruget skal ikke frygte, at SKAT nu kommer efter dem, siger Morten Homann som er leder af Landscentrets Skatteafdeling, der hjælper landmænd med økonomien, skriver Landbrugsavisen.

Selv om en landbrugsvirksomhed har givet underskud i flere år, så er det afgørende om virksomheden er landbrugsfagligt drevet, og om der på et tidspunkt er udsigt til et overskud, beroliger han landmændene med.

Formålet med SKATs kampagne er at få sat en stopper for de personer, der har en lille hobbyforretning ved siden af sit eget job, og derfor ikke går så meget op i, at hobbyvirksomheden skal give overskud, da man kan trække underskuddet fra i skat.

Hvis metoden viser sig at være effektiv til at stoppe skatteborgernes financiering af private menneskers hobby-interesser, så skal metoden også bruges i resten af landet, siger Lena Bardrum fra SKAT til TV2 Øst.