Bookmaker køber stadion i Nykøbing Falster

Scandic Bookmakers' datterselskab Scandic Live har købt navnet på Nykøbing Falster Idrætspark. Det betyder, at Lolland-Falster Alliancen fremover spiller på Scandic Live Arena.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland-Falster Alliancen skal fremover spille på Scandic Live Arena. Selskabet ejes af den danskejede bookmaker Scandic Bookmakers, der allerhelst ville have opkaldt arenaen efter sit hovedselskab, men det forhindre lovgivningen.

- Det lidt kringlede navn skyldes, at vi som udenlandsk bookmaker ikke må reklamere med vores hovednavn Scandic Bookmakers i Danmark, idet staten ikke tillader konkurrenter til monopolet Danske Spil. Scandic Live Arena går an, fordi det udelukkende henviser til vores livescore, siger pressechef Frederik Skov til bold.dk.

- Det havde naturligvis været nummer et at kalde det Scandic Bookmakers Arena, men vi er nødt til at følge reglementet. Vi vil jo gerne være med til at støtte op omkring dansk idræt, og samtidig brande vores bookmakerdel, men da det ikke er tilladt, må vi følge de smuthuller i lovgivningen som tillader det, siger Frederik Skov til fodbold-sitet. 

Han afviser dog at Scandic Live udelukkende er oprettet for at kunne købe navnet på det tidligere Nykøbing Falster Idrætspark.

- Vores livescore har efterhånden en del år på bagen, men det er første gang, vi brander den som et egenprodukt. Så Scandic Live er ikke udelukkende oprettet med det formål, men det har givet os muligheden for at gøre det, for havde vi ikke haft Scandic Live delen i dag, havde vi nok ikke købt stadionnavnet i Alliancen, siger pressechefen. 

Scandic Bookmakers er den første bookmaker der på den måde går ind og sponserer en klub, men pressechefen er ikke i tvivl om flere følger efter.

- Det er jeg overbevist om de vil. Da Brøndby offentliggjorde, at de ville sælge deres stadionnavn, forventede jeg faktisk, det gik til et spilleselskab. Men de andre gør jo gerne, hvad vi gør. Vi åbnede som bookmaker allerede tilbage i 1997, og se hvor mange der er kommet til siden. Nu åbner vi med det første stadionnavn, så lad os se igen, hvordan det ser ud om et par år, siger Frederik Skov.

Aftalen om at kalde Nykøbing Falster Idrætspark for Scandic Live Arena løber i tre år.