Bombemand tilstår

Politiet har fundet gerningsmanden bag en saltsyrebombe, der i går var årsag til, at flere end 1000 elever og lærere måtte evakueres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17-årig mand har erkendt, at det var ham, der i går udløste et kæmpe brag i aulaen på Næstved Gymnasium med en saltsyrebombe. Det fortæller politikommissær Bent Ludvigsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Den 17-årige har forklaret, at han ville lave en joke med nogle af sine kammerater, der går på gymnasiet.

Han var selv overrasket over, hvor højt et brag hans såkaldte joke udløste og valgte derfor at stikke af.

Han er nu løsladt men sigtet efter straffelovens paragraf 252 for i kådhed eller på anden hensynsløs måde at have bragt andres liv og førlighed i fare. En paragraf, der kan give op til 8 års fængsel.

Det var en colaflaske fyldt med saltsyre og staniol, der i går eftermiddags eksploderede og udløste et øresønderrivende brag, som førte til at 1000 elever og lærere blev evakueret.

På Næstved Gymnasium er både rektor og elever i dag lettede over, at gerningsmanden er fundet. Selvom bomben blev smidt i et forsøg på at lave sjov, har de fleste dog svært ved at se morskaben i dag.

- Det er en grov drengestreg, der var faktisk ret mange elever, der blev chokerede over det, siger gymnasie-eleven Natascha Lykke Nielsen i dag til TV2 Øst