Boldklub vil skabe fremtidens talenter

De næste 3 år arbejder Slagelse Boldklub og Idrætsforening målrettet på at talentudvikle de yngre årgange. Drømmen er at levere spillere til superligahold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal der fokus på talentudvikling i Slagelse Boldklub og Idrætsforening.

Derfor har man – i samarbejde med Slagelse Kommune og erhvervslivet – startet et eliteprojekt, der skal sikre, at spillerne forbliver i de bedste rækker og på sigt kan gøre sig gældende på andre superligahold. 

Eliteprojektet varer i alt 3 år og er især rettet mod de yngre årgange, der omfatter ungdomsholdene U13 til U16.

Det oplyser Slagelse Boldklub og Idrætsforening i en pressemeddelelse.

Træne 4 gange om ugen

Planen er på nuværende tidspunkt, at spillerne skal træne 4 gange om ugen og spille kamp hver weekend. Derudover vil de unge få løbe- og styrketræning samt undervisning i taktik. Under forløbet tilkobles desuden en kostvejleder og en massør.  

- Spillerne skal være så godt rustet som overhovedet muligt til at tage skridtet fra ungdomsfodbold på udviklingsplan til ungdomsfodbold på eliteplan. Det håber vi også medfører et endnu bedre samarbejde mellem FCV og os, ikke mindst fordi vi har det ene formål at udvikle spillere, som kan have deres videre fodboldkarriere i FCV, siger Niels Rask, der er formand for Slagelse Boldklub og Idrætsforening.

Økonomisk støtte

Slagelse Boldklub og Idrætsforening får økonomisk støtte til projektet af Folkeoplysningsudvalget. Det er indtil videre meningen, at tilskuddet fra udvalget skal bruges til fysisk træning, målmandstræning og angrebstræning.  

 - Vi har i Folkeoplysningsudvalget valgt at støtte eliteprojektet, da det er et godt eksempel på, hvordan foreningen, kommunen og erhvervslivet i fællesskab vil samarbejde omkring talentudvikling i klubben. Vi skal støtte op omkring vores unge talenter og give dem gode muligheder for at udvikle sig, siger formand for Folkeoplysningsudvalget Flemming Christensen.