Bøje Nielsen efterlader sig arvestrid

Flere testamenter giver nu kamp om, hvem der skal arve, og hvem der skal bestyre boet efter Bøje Nielsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den spektakulære sag om finansmanden Bøje Nielsen, som tilbage i 80'erne blev erklæret konkurs, og som i 1992 alligevel fik udbetalt 80 millioner, tager nu en ny drejning. Hovedpersonen døde som bekendt den 21. maj i år. Men sagen forsætter.

Lige nu er arvingerne og afdødes advokat i gået i gang med en indædt kamp om, hvilket testamente der gælder, og hvem der skal forvalte boet efter Bøje Nielsen.

Så vidt erhvervsprogrammet P1 Business erfarer, blev der i 2004 etableret et hovedtestamente. Her er det advokat Christian Harlang, som er indsat som bobestyrer og udset til at opfylde Bøje Nielsen sidste ønske, nemlig at det bevises i retten, at det danske juridiske system begik en uretfærdighed mod ham.

Ifølge P1 Business eksisterer der to hovedtestamenter, og det sidste blev udformet 15. maj, kun seks dage før Bøje Nielsen døde. Her blev der valgt en anden bobestyrer end advokat Christian Harlang, og det skete uden hans medvirken.

Arvingerne menes at have været medvirkende til, at der nu er udpeget en helt tredje bobestyrer, advokat Niels Kahlke.

For ifølge Statstidende har skifteretten valgt at afsætte Christian Harlang som bobestyrer og i stedet indsætte en, som Bøje Nielsens børn og arvinger har sagt god for.

Ifølge P1 Business har Christian Harlang dog valgt at kære til Østre Landsret, da han mener, at det sidste testamente, som blev skrevet kun seks dage før Bøje Nielsen døde, ikke er gyldigt.

Derfor er det lige nu umuligt at afgøre, hvem der skal arve, og hvem der skal bestyre boet. Og i sidste ende er det også umuligt at se, om Bøje Nielsens sidste ønske om juridisk retfærdighed over for ham som person overhovedet vil blive efterlevet.

Kilder siger, at det kan tage flere måneder, før der er klarhed om, hvilket testamente der gælder.

Det har ikke været muligt at få nogen kommentarer til sagen - ingen af de involverede parter ønsker at udtale sig, hverken advokat Christian Harlang eller den nuværende bobestyrer, Niels Kahlke. Skifteretten vil kun bekræfte, hvad man kan læse i Statstidende.


Nyhedsoverblik