Bøje Nielsen død

Den tidligere storentreprenør og rigmand, Bøje Nielsen fra Næstved, er i dag afgået ved døden. Det skete samme dag, som han ville trække Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange husker Bøje Nielsen som en rigmand og storentreprenør, der kørte rundt i dyre biler i fuld fart eller tog den private helikopter, når han skulle rundt i landet.

De seneste år var dog præget af sygdom og bitterhed efter en langstrakt konkurssag, der varede fra 1982 til 1992. Konkursen var en følge af en magtkamp mellem Bøje Nielsen og hans daværende kompagnon, Axel Juhl Jørgensen.

Da boet efter ti år var gjort op, viste det sig, at Bøje Nielsen kunne betale alle dem, han skyldte penge. Desuden var der 85 millioner kroner i overskud til ham selv og advokaterne havde fået 40 millioner kroner.

Bøje Nielsen kritiserede Sø- og Handelsretten for den måde, de havde behandlet hans sag. De burde meget tidligt have indset, at han var solvent, siger advokat Christian Harlang.

Desuden kritiserede Bøje Nielsen Sø- og Handelsretten for, at den havde solgt hans ejendele alt for billigt. Blandt andet blev et maleri solgt for 40.000 kroner. Bøje Nielsens advokat, Christian Harlang, mente, at man kunne have solgt det for 100.000 dollars i New York. 

Bøje Nielsen krævede derfor 100 millioner kroner i erstatning. Den sag har han i to år prøvet at få behandlet i Østre Landsret.

Men efter lang ventetid fortalte Bøje Nielsens advokat i dag, at de ville indklage Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Men få timer senere oplyste Bøje Nielsens familie, at han var afgået ved døden. Bøje Nielsen blev 69 år.