¨

Bodil - et år efter: Kornlade genopbygges stadig

Foto: TV ØST

Genopbygningen af en kornlade i Slagelse fra 1862 er en udfordring for håndværkerne. Et år efter stormen Bodils hærgen arbejdes der stadig på laden.

Da stormen Bodil den 5. december sidste år kastede sig over Sjælland var det ikke kun de kystnære områder der blev ramt.

Om aftenen ved ni-tiden gik det hårdt ud over en gammel kornlade på godset Falkensteen  lidt syd for Slagelse. Ingen af de der bor på godset så det ske, de havde travlt med at sikre godsets øvrige bygninger, men ud på aftenen gik det op for godsejer Carl Lawaetz at godsets vartegn, den 150 år gamle buelade, -var blevet smadret af stormen. 

Der har aldrig været tvivl om at den fredede buelade skulle genopføres,-den er Falkensteens stolthed, men det er en omstændig affære at give sig i kast med renovering af fredede bygninger. Derfor er det først nu, et år efter Bodils besøg, at håndværkere er kommet igang med at rejse nye spær. 

Det er firmaet "Koop-Sorø" der står for projektet, og som noget helt særegent har firmaet entreret med tre unge Navere, der på deres rejser rundt i Europa har lært at håndtere trækonstruktioner baseret på gamle principper. 

Arbejdet med at genrejse laden forventes først at være færdig i løbet af foråret 2015.

[video:videonode:236456]

 

Send video og billeder til TVØST

Billeder sendes til redaktion@tveast.dk (max. 10 MB per mail) – og gerne med en lille tekst, der fortæller hvor og af hvem billederne er taget. Beskriv også gerne kort historien omkring billederne.

Video oploades via www.tveast.dk/sendvideo

Se stort tema om "Bodil - et år efter" - KLIK HER

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App